SPORTIVE-BLOG

ΤΟ SPORTIVE-GREEK ΣΑΣ ΚΑΛΩΣOΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ BLOG ΜΑΣ.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΕΔΩ
.


Live Scores


powered by Agones.gr (Στοιχημα)

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ελλάδα - Ισραήλ: Να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε!






Με οδηγό την εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Λετονία, η νεανική Εθνική επιδιώκει στο "Γ. Καραϊσκάκης" την Τρίτη (21:45, MEGA, "balla.gr") να αποσπάσει τους τρεις βαθμούς απέναντι στο Ισραήλ, για την 4η αγωνιστική του 6ου προκριματικού ομίλου του Euro 2012.



Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε με το... αριστερό στην πρεμιέρα (ισοπαλία με Γεωργία στο Καραϊσκάκη), αλλά έχασε το χαμένο έδαφος στην Κροατία, όπου έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Φερνάντο Σάντος στο παιχνίδι με τους Λετονούς παρουσίασε ένα άκρως νεανικό σχήμα (25,1 μ.ο.) και στο φινάλε του αγώνα, η Ελλάδα απέσπασε τρεις βαθμούς αλλά και τα εύσημα από όλους. Συνοχή μεταξύ των γραμμών, ιδανική και γρήγορη ανάπτυξη, συντριπτική κατοχή, ελάχιστα φάουλ και πολλές ευκαιρίες, ήταν κάποια από τα ελπιδοφόρα χαρακτηριστικά που παρουσίασε ενόψει της συνέχειας στον δρόμο του EURO 2012.
Η Εθνική, πλέον, στην 4η αγωνιστική ευελπιστεί παρά τις σημαντικές απουσίες (Τοροσίδης, Τζιόλης και Λυμπερόπουλος) να κάνει το καθήκον της και κόντρα στο Ισραηλινούς, προκειμένου να αναρριχηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας του 6ου ομίλου, αφήνοντας τέσσερις βαθμούς πίσω το Ισραήλ, που είναι εκ των διεκδικητών της πρόκρισης. Αυτή τη στιγμή μετρά μια νίκη και δύο ισοπαλίες και βρίσκεται στην 3η θέση με 5 βαθμούς.
Βασικοί Καφές, Βύντρα και Σαλπιγγίδης
Στην ολοκλήρωση της προετοιμασίας, ο Νίκος Λυμπερόπουλος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, έδειξε ότι δεν έχει ξεπεράσει την κάκωση που υπέστη στον έσω πλάγιο στο αριστερό του γόνατο και τέθηκε οριστικά νοκ-άουτ από τον αγώνα με την ομάδα του Λουίς Φερναντές. Ετσι, οι απουσίες είναι τρεις για τον Πορτογάλο τεχνικό, καθώς δεν θα έχει στη διάθεσή του επίσης τον τραυματία Αλέξανδρο Τζιόλη και τον τιμωρημένο Βασίλη Τοροσίδη. Αντίθετα, ο Γιώργος Σαμαράς είναι πανέτοιμος, μετά τις ενοχλήσεις που είχε από τη συμμετοχή του στην αναμέτρηση με τη Λετονία.
Στην χθεσινή προπόνηση οι παίκτες της Εθνικής παρακολούθησαν βίντεο με τις αναμετρήσεις των Ισραηλινών κόντρα σε Κροατία και Γεωργία. Παράλληλα, όμως, ο Σάντος τους μίλησε για τον τρόπο που θα πρέπει να αγωνιστούν. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ζήτησε πίεση στους φιλοξενούμενους ψηλά, ώστε, όπως χαρακτηριστικά τόνισε στους παίκτες, "να τους αναγκάσουμε να κάνουν λάθος και για να μην αφήσουμε ανοιχτούς διαδρόμους". Στη συνέχεια, ζήτησε: "Να υπάρχει σωστή αλληλο-κάλυψη και οι γραμμές να είναι κοντά", και καταλήγοντας στην ομιλία του στους παίκτες, είπε: "Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε…".
Οσο για την 11άδα, δύο είναι οι βέβαιες αλλαγές και πιθανή άλλη μία σε σχέση με το 1-0 της Παρασκευής (8/10).Ο Καφές θα πάρει τη θέση του Τζιόλη, ο Βύντρα αυτή του Τοροσίδη, ενώ ο Σάντος θα αλλάξει και σέντερ φορ, βάζοντας τον Σαλπιγγίδη αντί του Μήτρογλου. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν αλλάζουν και πιο συγκεκριμένα, ο Σηφάκης συνεχίζει στην εστία, ο Τζαβέλλας στο αριστερό άκρο, Παπασταθόπουλος και Α. Παπαδόπουλος στο κέντρο της άμυνας. Στον άξονα θα είναι ο Καραγκούνης, ενώ πιο μπροστά θα βρίσκεται ο Κατσουράνης, δηλαδή σε ρόλο που είχεκαι με τη Λετονία, πίσω από τον φορ. Ο Νίνης θα κινηθεί στην δεξιά πλευρά της επίθεσης και Σαμαράς στην αριστερή.
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τζόρβας, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Μαλεζάς, Κονέ, Μάκος και Μήτρογλου. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Τζιόλης, Πρίττας, Λυμπερόπουλος και ο τιμωρημένος Τοροσίδης. Στο όριο των καρτών βρίσκονται οι Σαμαράς, Κατσουράνης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας και Παπασταθόπουλος.
Η απουσία παικτών-"κλειδιά"
Στο ματς με τους Λετονούς ο Φερνάντο Σάντος ευτύχησε να έχει σε εκπληκτική μέρα τόσο τον Σαμαρά και τον Νίνη όσο και τους Κατσουράνη και Καραγκούνη στα χαφ, ενώ και στην άμυνα οι Παπασταθόπουλος (κυρίως) και Παπαδόπουλος ήταν αλάνθαστοι. Ειδικά οι δύο τελευταίοι είναι μάλλον βέβαιο ότι θα έχουν περισσότερη... δουλειά το βράδυ της Τρίτης στο "Γ. Καραϊσκάκης", ενώ η Εθνική μας θα επιδιώξει και πάλι από τα άκρα να κάνει τη ζημιά με τους Σαμαρά και Νίνη, αλλά και τους Τζαβέλλα και Βύντρα να τους συνεπικουρούν...
Πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που ήταν από τους ακρογωνιαίους λίθους της επιτυχίας και ειδικότερα της εμφάνισης της εθνικής μας ομάδας με τη Λετονία. Μιλάμε για τεράστιες απώλειες για αμφότερους τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος, με τον "Τόρο" να βγάζει... μάτια από δεξιά και να πετυχαίνει το γκολ της νίκης και τον Τζιόλη να κυριαρχεί στη μεσαία γραμμή. Ο Βύντρα εμφανίζεται βελτιωμένος στα ανασταλτικά του καθήκοντα, όμως δεν έχει την ποιότητα του "Τόρο" στο επιθετικό κομμάτι και αυτό αποτελεί σημαντική απώλεια. Αντίθετα, ο Καφές μπορεί να συνεισφέρει δημιουργικά, την ώρα που το ανασταλτικό κομμάτι δεν είναι το φόρτε του...
Δεν είναι Λετονία, αλλά...
Το Ισραήλ, έστω και χωρίς τον Γιόσι Μπεναγιούν, είναι σαφώς πιο ποιοτική ομάδα από την παρέα του Βερπακόφσκις και, αν μη τι άλλο, μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μην ξεχνάμε ότι και ο προπονητής της, ο Φερναντέζ, δεν είναι... Στάρκοφς.
Βέβαια, το Ισραήλ μετά την προχθεσινή ήττα του από την Κροατία και δη μέσα στο Τελ Αβίβ, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική, βρίσκεται με την... θηλιά στον λαιμό, υπό την έννοια ότι, αν κάνει δεύτερη κολλητή ήττα, θα μείνει πίσω στη διεκδίκηση μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων, την ώρα που ο προπονητής δέχεται ανελέητη επίθεση από τα Μ.Μ.Ε. της χώρας και μια ενδεχόμενη ήττα θα σηματοδοτήσει την παραιτήσή του, αν όχι την απόλυσή του.
Οι Ισραηλινοί δεν θέλουν να χάσουν μέσα σε τρεις μέρες για δεύτερη φορά και δη ξανά από μία εκ των διεκδικητριών των δύο πρώτων θέσεων και σίγουρα θα εμφανιστούν αποφασισμένοι. Αυτό, βέβαια, σε κάθε περίπτωση αποτελεί δίκοπο μαχαίρι και ίσως ευνοήσει τα πλάνα της εθνικής μας ομάδας.
Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι και με απόντες τους Μπεναγιούν (τραυματίας) και Μπεν Χαΐμ (τιμωρημένος) το Ισραήλ θα αγωνιστεί σε 4-4-2. Ο 51χρονος προπονητής αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους: Αουάτ (τερματοφύλακας), Μποντάρβ (δεξί μπακ), Κεϊνάν, Τ. Κοέν (κεντρικοί αμυντικοί), Νταγιάν (αριστερό μπακ), Βέρμουτ (δεξί χαφ), Α. Κοέν, Νάχτο (στο κέντρο), Ρεφαέλοφ (αριστερό χαφ), Μπάρντα και Σέχτερ (το επιθετικό δίδυμο).
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Λεβίτα, Γκέρσον, Κολαούτι, Ζιβ, Μπεν Σουσάν, Άλμπερμαν, Μαλούλ, Καγιάλ, Μπεν Σαχάρ, Ντιγκάνι, Ε. Κοέν. Στο όριο των καρτών βρίσκονται οι Μποντάρβ, Σέχτερ και Κεϊνάν.
http://www.balla.gr/?v=2&dbt=1&aid=17798

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου