SPORTIVE-BLOG

ΤΟ SPORTIVE-GREEK ΣΑΣ ΚΑΛΩΣOΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ BLOG ΜΑΣ.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΕΔΩ
.


Live Scores


powered by Agones.gr (Στοιχημα)

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Κούπερ: «Μου αρέσει στην Ελλάδα»

Με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova. Το συμβόλαιο του με τον Άρη λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, ωστόσο δεν δεσμεύτηκε, αλλά ούτε απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι: «στον Άρη πρέπει να γίνουν αργά, σταθερά και πειθαρχημένα βήματα».

«
Η ανανέωση του συμβολαίου μου είναι ένα θέμα το οποίο το συζητάμε με τη διοίκηση. Στο ποδόσφαιρο τα πάντα όμως είναι θέμα συγκυριών και στιγμών. Το μόνο που ξέρω ότι πρέπει να κάνουμε στον Άρη είναι μικρά, αργά και σταθερά βήματα. Κι αυτό είναι κάτι που έχω συζητήσει με τον πρόεδρο και συμφωνεί», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αργεντινός τεχνικός στη Nova
:

Για την περυσινή ήττα 4-1 στο ντεμπούτο του, από τον ΠΑΟΚ
:

«
Η αλήθεια είναι πως εκείνο το βράδυ, ήταν πάρα πολύ σκληρό για μένα, γιατί ήταν το ντεμπούτο μου. Ήταν ένα ισχυρό χτύπημα. Η ομάδα είχε κάνει καλή εμφάνιση, αλλά το σκορ δεν μου επέτρεπε να εκφράσω κάτι θετικό».

Για το φετινό 0-1 στο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ:


«
Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για τον Άρη. Σε αυτή τη συγκυρία όλοι στην ομάδα είναι πολύ χαρούμενοι. Η νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερη για την δική μου ομάδα. Με τον καιρό, όλο και περισσότερο καταλαβαίνω τι περικλείει αυτό το μεγάλο ντέρμπι. Είναι πάρα πολύ θετικό ότι πήραμε αυτή τη νίκη. Δουλεύουμε συνεχώς και βελτιωνόμαστε, και αυτό είναι θετικό. Ο κόσμος, μας ακολουθεί και μας στηρίζει. Η βοήθεια και η στήριξη του κόσμου είναι πάρα πολύ σημαντική και τώρα εμείς τον ανταμείψαμε κάνοντάς τον, με τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, χαρούμενο".

Για τις δηλώσεις του στην Ισπανία, όταν είχε πει ότι σε τέσσερα με πέντε χρόνια ο Άρης θα μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα
:

«
Ο χρόνος πάντα βοηθάει τους οπαδούς και την ομάδα να συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα. Στον Άρη, ο χρόνος μας βοήθησε πάρα πολύ για να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε. Στο ποδόσφαιρο πρέπει πάντα να προσθέτεις πράγματα στον τρόπο που αγωνίζεσαι. Πρέπει να δουλεύεις πολύ, καθημερινά και με την ίδια ένταση. Εκεί που πιστεύεις ότι έχεις αποκτήσει κάτι, ξαφνικά τρως μια σφαλιάρα και προσγειώνεσαι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και γι’ αυτό είναι κορυφαίο άθλημα".

Για το πώς ονειρεύεται να παίζει ο Άρης
:

"
Αν και η ερώτηση είναι καλή, δεν απαντάται εύκολα. Το σωστό είναι η ομάδα να δουλεύει όπως θέλω. Έχει φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ο Άρης. Αυτή τη στιγμή λόγω της επικράτησης κόντρα στον ΠΑΟΚ, υπάρχει ενθουσιασμός, αλλά πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά".

Για το αν είναι πολλά τα πέντε χρόνια για να φτάσει ο Άρης στο επίπεδο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού
:

«
Δεν είναι πολλά τα πέντε χρόνια. Αυτό που ζητάει συνήθως ένας προπονητής είναι πίστωση χρόνου ενός έτους, αλλά αυτός ο χρόνος είναι πολύ λίγος. Αν θέλει να διεκδικήσει τίτλο ο Άρης, θα πρέπει να παραμείνει για πολλά χρόνια ανταγωνιστικός. Τα μπάτζετ των ομάδων που ανταγωνιζόμαστε είναι πολύ πιο υψηλά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να νικήσουμε αυτές τις ομάδες. Θέλει όμως δουλειά αρκετών ετών. Για παράδειγμα, καταφέραμε να νικήσουμε την Ατλέτικο, που ο Φορλάν στοιχίζει όσο ολόκληρη η ομάδα μας".

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την κατάσταση που βρίσκεται ο Άρης
:

«
Φυσικά και είμαι ικανοποιημένος. Πρέπει να κάνουμε ένα –ένα τα βήματα και να προχωρούμε σταθερά. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που πρέπει σιγά- σιγά να διορθώνονται. Για παράδειγμα, πλέον, έχουμε δύο πολύ καλά γήπεδα στο προπονητικό. Αυτό που πρέπει να κοιτάς είναι τι έχεις πετύχει μέχρι τώρα και να μην κοιτάς συνεχώς τι πρόκειται να κατακτήσεις στο μέλλον. Αποπροσανατολίζεται η προσοχή, αν προσπαθείς να εστιάσεις σε δύο πράγματα»

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο
:

«
Οι αρχικές πληροφορίες που είχα είναι ότι στην Ελλάδα ζουν το ποδόσφαιρο με πάρα πολύ ένταση. Αυτό το πάθος συνάντησα όταν ήρθα και αυτό είναι που μου αρέσει. Συνάντησα ένα δύσκολο πρωτάθλημα και ανταγωνιστικό. Οι μεγάλες ομάδες κάνουν τη διαφορά, υπάρχουν όμως κι άλλες που κάνουν πολύ καλή δουλειά».

Για το αν το Άρης-ΠΑΟΚ έχει κάποια σχέση με το Ρεάλ- Μπατσελόνα:


«
Σίγουρα στην Ελλάδα, το ντέρμπι Άρης- ΠΑΟΚ, βιώνεται διαφορετικά απ’ ότι ένα οποιοδήποτε ντέρμπι, σε κάποια άλλη χώρα. Η ένταση για αυτό το ματς και το πάθος, εμφανίζεται δύο με τρεις εβδομάδες πριν πραγματοποιηθεί το ματς. Σίγουρα και στο Ρεαλ- Μπαρτσελόνα υπάρχει αντιπαλότητα, αλλά δεν είναι τόσο εμφανής όσο στο Άρης- ΠΑΟΚ. Κι αυτό διότι αυτές οι δύο ομάδες εδρεύουν στην ίδια πόλη».

Για το αν είναι μεταμορφωμένος ο Χαβίτο συγκριτικά με πέρυσι
:

«Ο καλύτερος της αγωνιστικής ήταν ο Χαβίτο. Ο Χαβίτο είναι σε πολύ κατάσταση και έχει πετύχει πολύ σημαντικά γκολ. Είναι βελτιωμένος, αλλά δεν μπορώ να πω εγώ ότι είναι μεταμορφωμένος. Αυτή η εξέλιξη έχει να κάνει με την πρόοδό της ομάδας. Αφού η ομάδα εξελίσσεται, τότε γίνονται καλύτεροι και οι παίκτες
».

Για τις ομάδες του που φημολογείται ότι δεν παίζουν καλό ποδόσφαιρο, αλλά είναι σκληρές και αποφασιστικές
:

«
Κατ’ αρχάς η μαχητικότητα και η ψυχή είναι παράγοντες που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Αν κάποιος λέει ότι οι ομάδες μου δεν παίζουν ελκυστικό ποδόσφαιρο, δεν συμφωνώ. Θεωρώ ότι οι ομάδες θα πρέπει να είναι ευέλικτες και έτσι θέλω να είναι και αυτές που προπονώ. Θα πρέπει να αμύνονται σωστά. Για να ανεβάσει μία ομάδα πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές στην επίθεση, θα πρέπει πρώτα να έχει καλή αμυντική λειτουργία. Σε όλους τους προπονητές, μας αρέσει οι ομάδες μας να παίζουνε ελκυστικό ποδόσφαιρο".

Για την πειθαρχία που τη θεωρεί το πιο σημαντικό στοιχείο
:

«
Θέλω να υπάρχει πειθαρχία στην ομάδα. Έτσι λειτουργώ και στη ζωή μου, στο σπίτι μου, στην οικογένειά μου. Αυτό θέλω, η πειθαρχία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για μένα, διότι όλοι οι παίκτες γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Κλειδί για την εξέλιξη είναι η πειθαρχία".

Για τον Ρονάλντο και αν ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην Ίντερ, που σαν χαρακτήρα, δεν μπορούσε να τον διαχειριστεί
;

«
Δεν νομίζω ότι είχε φύγει από κάθε έλεγχο ο Ρονάλντο. Από ‘κει και πέρα είχε διαφορετική μεταχείριση από τη διοίκηση και αυτό που έκανα ήταν να έχει την ίδια αντιμετώπιση, όπως οι υπόλοιποι.

Για τον Νιόπλια και όσα συνέβησαν το Σάββατο
:

"
Η πίεση είναι μέρος της δουλειάς μας. Κάποια στιγμή, όμως, ξεπερνάς τα όρια και αύτη η πίεση είναι δυσβάστακτη. Από κει και πέρα, αυτό που χρειάζεται είναι ισορροπία. Ούτε στις νίκες είμαστε τόσο καλοί, ούτε στις ήττες είμαστε τόσο κακοί".

Για το πώς διαχειρίζεται τις δύσκολες καταστάσεις, όπως τις ήττες στους τελικούς με Μαγιόρκα και Βαλένθια
:

«
Το να φτάσεις σε ένα τελικό είναι κάτι εξαιρετικό. Το να τον κερδίσεις είναι ακόμη καλύτερα. Πάντα μπορείς να ψάξεις το τι έφταιξε, αλλά δεν πρέπει να το κάνεις αμέσως. Ο χρόνος σε βοηθάει να δεις ότι το να φτάσεις μέχρι έναν τελικό, είναι κάτι το πολύ δύσκολο. Πρέπει να κοιτάξεις μπροστά. Είμαι θετικός άνθρωπος».

Για την τύχη στο ποδόσφαιρο, κι αν πιστεύει πως αυτή μπορεί να επηρεάσει
:

«
Πιστεύω στον παράγοντα τύχη, ειδικά όταν πρόκειται για έναν τελικό. Η τύχη επηρεάζει κατά ένα ποσοστό της τάξεως του 15-20% στο ποδόσφαιρο. Πολύ περισσότερο, όμως, επηρεάζει έναν τελικό, ο οποίος κρίνεται στα πέναλτι».

Για το αν θέλει να μείνει στην Ελλάδα
:

«
Η Ελλάδα είναι όμορφη χώρα και το πρωτάθλημα που διαθέτει είναι καλό. Είναι ένα περιβάλλον ιδανικό για να δουλέψει κάποιος".

Για το αν θα ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Άρη
:

«
Η ανανέωση του συμβολαίου μου είναι ένα θέμα το οποίο το συζητάμε με τη διοίκηση. Στο ποδόσφαιρο τα πάντα όμως είναι θέμα συγκυριών και στιγμών. Το μόνο που ξέρω ότι πρέπει να κάνουμε στον Άρη είναι μικρά, αργά και σταθερά βήματα. Κι αυτό είναι κάτι που έχω συζητήσει με τον πρόεδρο και συμφωνεί»,

Για το αν ο Νιόπλιας δικαίως επηρεάστηκε από την πίεση και για το τι συμβουλές θα του έδινε
:

«
Δεν θα μπορούσα να δώσω συμβουλές σε κάποιον. Όμως η πίεση είναι μέρος της καθημερινότητά μας και κάθε προπονητής πρέπει να την αντέχει. Η πιο σκληρή στιγμή είναι όταν ένας προπονητής δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις σε αυτά που συμβαίνουν στην ομάδα του».

Για το αν θα άλλαζε κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο
:

«
Δεν θα άλλαζα κάτι. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι στην Ελλάδα χρησιμοποιείται πολύ για άλλοθι η διαιτησία. Δεν
πρέπει να τα ρίχνουμε όλα στους διαιτητές. Δεν φταίνε για όλα αυτοί, πρέπει να τους συγχωρούμε, είναι άνθρωποι και κάποιες φορές κάνουν λάθη
».


http://www.sport-fm.gr/article/296396

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου