SPORTIVE-BLOG

ΤΟ SPORTIVE-GREEK ΣΑΣ ΚΑΛΩΣOΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ BLOG ΜΑΣ.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΕΔΩ
.


Live Scores


powered by Agones.gr (Στοιχημα)

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ULTRAS δεν είναι μόνο τα... babylino

Για την πλειοψηφία του απλού κόσμου, η λέξη ULTRAS, ίσως, παραπέμπει σε παιδικές πάνες ή σε άλλα παρόμοια προϊόντα και καταναλωτικά αγαθά. Για κάποιους άλλους ανθρώπους όμως, αυτή η λέξη ή αυτή η έννοια, αν θέλετε, σημαίνει πάρα πολλά και σημαντικά πράγματα. Για να ξέρουμε όλοι, λοιπόν, για τι συζητάμε και περί τίνος πρόκειται, ας ξεκινήσουμε από την αρχή, από τα βασικά, δηλαδή.
Η λέξη ULTRAS, λοιπόν, αυτή καθ’ αυτή, χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σαν μια ονομασία, σαν ένας κοινός κώδικας, από τους οπαδούς, σε παγκόσμιο επίπεδο και η οποία ουσιαστικά χαρακτηρίζει τους «άρρωστους», τους «τρελλούς» και πιστούς οπαδούς των ομάδων, ανά το κόσμο. Αυτούς που γουστάρουν να ακολουθούν την ομάδα τους παντού, αυτούς που συσπειρώνονται γύρω από το ΕΜΒΛΗΜΑ και την φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας και οργανώνονται, ώστε να την υπηρετούν αλλά και να την ενισχύουν, όπως μπορούν, σε κάθε αγώνα της.
Όλους εκείνους που δημιουργούν με τις ιαχές, τις φωνές, τα τραγούδια, τα συνθήματα αλλά και τα πανό, τις χορογραφίες, τις σημαίες και τα καπνογόνα τους, ακόμα-ακόμα, φανταστικές ατμόσφαιρες, που σπρώχνουν την ομάδα τους προς νίκες ή θριάμβους. Είναι οι ίδιοι που εδώ στην Ελλάδα, αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες και σαν πολίτες β’ κατηγορίας, αφού πρώτα τους έχουν κολλήσει διάφορες ψευδεπίγραφες ταμπέλες. «¨Χούλιγκαν», «γνωστοί-άγνωστοι», «ανεγκέφαλοι» είναι, απλώς, μερικές απ’ αυτές.
Για τους ULTRAS, το ποδόσφαιρο ΔΕΝ είναι απλά ένα παιχνίδι, είναι ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ... Και η ομάδα τους δεν είναι απλά ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος αλλά ΘΡΗΣΚΕΙΑ και ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, όπως και η φανέλα και το έμβλημα της ομάδας τους, τα οποία είναι γι’ αυτούς, ΙΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑ και ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ. Μπορεί ν’ αναρωτιέστε: «και τι είστε εσείς ultras»; Όχι εμείς είμαστε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ, είμαστε ΓΑΥΡΟΙ (=περήφανοι), είμαστε οι ΠΙΣΤΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΙΔΕΑΣ, η ασπίδα και το δόρυ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, μ’ ότι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται.
Αν η έννοια των Ultras, χρησιμοποιείται σαν τίτλος της ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ή αν θα βοηθήσει στην συσπείρωση του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΠΑΔΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, την σεβόμαστε και την ασπαζόμαστε. ULTRAS ή όχι, οι... άρρωστοι με την ομάδα τους, έχουν πολλά κοινά, ανεξαρτήτως χώρας ή ηπείρου. Κι έχουν κιόλας, ΑΠΟΨΗ, ΓΝΩΜΗ και ΦΩΝΗ, η οποία πρέπει να ακούγεται, νομίζουμε.
Γιατί μπορεί ULTRAS να μην σημαίνει... πάνες, δυστηχώς όμως, κάποιοι συμπεριφέρονται στους ΟΠΑΔΟΥΣ, σαν να είναι babylino. Τους χρησιμοποιούν, κάνουν τη δουλειά τους, και ύστερα τους πετάνε. Κι’ αυτό κάποτε πρέπει να σταματήσει.

7ψυχος

http://www.katimagiko.gr/editorial/1633/ultras-den-einai-mono-ta-babylino#comments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου